Friday 26 August 2011

Bladerdeeg met paddenstoelen ragout


Gek was ik vroeger als kind op pasteitjes met ragout. Tegenwoordig kun je de meest gekke creaties bedenken als het om eten gaat en helemaal als het om ragout gaat. Ik ben een grote fan van champignons, paddenstoelen, oesterzwammen, shiitakes etc. Dus mijn keus was snel gemaakt: Paddenstoelen ragout! Wat heb je nodig?

- 1 bak champignons
- 1 bak paddenstoelenmelange of seizoensmelange
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 40 gram bloem
- 80 ml slagroom
- groentebouiilon tablet
- platte peterselie
- bladerdeeg, per vel in door het midden snijden
- olijfolie


Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de bladerdeeg zoals op de gebruiksaanwijzing staat. Verwarm de gesnipperd sjalot met de knoflook in een wat diepere koekenpan en bak deze groenten lekker op. Snijd de champignons en paddenstoelen in grove partjes en voeg deze toe en pak deze mee totdat ze slinken. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg hierna de bloem toe en bak deze kort mee. Doe de slagroom erbij en roer alles goed door. Zodra de bloem verdwenen is 200 tot 300 ml water toevoegen en het bouillon tablet erbij doen en het geheel aan de kook brengen. Blijf ondertussen goed roeren. Als het nog te dik is voeg dan extra water toe. Serveer de ragout op de bladerdeeg hapjes en bestrooi met peterselie. 


Eet smakelijk!


Lieve groet, 


Asha

No comments:

Post a Comment