Thursday 18 August 2011

Zoete geitenkaas en spinazie omelet


Een heerlijk gerecht voor als je alleen eet en ook nog eens simpel te bereiden. De combinatie van hartig met zoet is heerlijk. Lekker met een stuk brood erbij. Wat heb je nodig?


- 1 kopje melk
- 2 eieren
- geitenkaas verkruimeld
- paar blaadjes spinazie
- 2 eetlepels honing
- chilipoeder
- boter



Verhit een klontje boter in een koekenpan. Mix de eieren met de melk samen en doe deze in de koekenpan. Breng dit op smaak met wat zout en peper en strooi wat chilipoeder eroverheen. Verkruimel de geitenkaas aan 1 zijde van de omelet zodat je hem later (gedeeltelijk) kunt dubbelvouwen. Leg op deze zijde ook een aantal spinazie blaadjes en laat de omelet nu stollen. Zet de pan niet op te hoog vuur zodat de onderkant van de omelet niet aanbrandt en wacht totdat de bovenkant van de omelet niet vloeibaar meer is. 5 minuten voordat je hem van het vuur haalt besprenkel je de honing erover en vouw je de omelet (gedeeltelijk) dubbel. Verwarm het nog 2 minuten en serveer de omelet met brood.

Eet smakelijk!

Lieve groet, 


Asha

No comments:

Post a Comment