Friday 21 October 2011

Romige bospaddenstoelen soep met gebakken zuurdesem



De koude winterdagen komen er aan, de handschoenen, mutsen en sjaals mogen bijna weer uit de kast worden gehaald. Voor de fietsers onder ons mag het nu al. Bij de koude winterdagen behoren niet alleen de kou en de regen maar ook zeker de heerlijke warme soepen om lekker van op te kikken, om je de juiste vitamines en energie te geven en om je heerlijk te laten genieten van de koude winterdagen. Van de week voelde ik de echte herfst, de verwarming ging al aan en de winterse soepen werden gemaakt. Wat heb je nodig voor deze winterse romige bospaddenstoelen soep?

* voor 2 personen
* 20 minuten bereiden


- 250 gram verschillende paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitake etc.)
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 125 ml witte wijn
- een  groente bouillon blokje
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 ml creme fraîche
- boter
- olijolie
- zuurdesem brood

Verhit wat olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe en bak dit lekker zo'n kleine 10 minuutjes op. Voeg hierbij de tijm toe en de witte wijn en laat het nog zo'n minuutje pruttelen. Voeg 400 ml water toe en het bouillon blokje en breng het aan de kook. Als het wat dikker is voeg je nog wat water toe. Doe intussen wat boter in een koekenpan en bak hierin aan beide kanten het zuurdesem totdat het lekker knapperig is. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer glad en roer de crème fraîche erdoorheen. Verwarm het nog 1 minuut op het vuur. Server lekker met het gebakken zuurdesem erbij en eet smakelijk!


Warme groet, 


Asha





No comments:

Post a Comment