Tuesday 21 February 2012

Tomatensoep met mozzarella en pestobroodjes



Een aantal weken geleden was ik gezellig met wat vriendinnen aan het lunchen, totdat ik mijn droomsoep kreeg, de aller- lekkerste tomatensoep die ik ooit heb gegeten. Uiteraard heb ik deze geprobeerd na te bootsen en helaas niet gelukt (dat is ook niet heel gek met tomatenblokjes uit blik) maar voor mensen die minder tijd hebben en toch een vrij simpel eigengereid soepje willen maken is het een heerlijke soep. Wat heb je nodig?

* 4 personen
* 25 minuten

- 1 blikje tomatenblokjes op sap
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook, gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 1 wortel
- 2 handjes vol basilicum
- een bol mozzarella
- 1 tl cayennepeper
- 1 groente bouillon blokje
- brood
- pesto

Verhit de olijfolie in een diepe pan en voeg hierbij de uien en knoflook. Snijd de wortel in stukjes en voeg deze erbij. Bak dit voor 5 minuten en voeg de tomatenblokjes en de tomaten puree toe. Voeg hierbij 1 liter water en het bouillonblokje en strooi de cayennepeper erbij. Breng dit op smaak met wat zout. Snijd 1 handje vol basilicum blaadjes in reepjes en voeg deze toe. Laat het geheel koken. Zodra het kookt zet je het op laag vuur en laat je het rustig doorkoken voor 20 minuten. Tussendoor af en toe roeren. Verwarm het brood in de oven of toaster en besmeer deze lekker met pesto. Je kunt de pesto uiteraard ook lekker zelf maken. Snijd de laatste handjevol basilicum en mozzarella in stukjes en pureer vervolgens de soep met een staafmixer totdat deze helemaal glad is en verdeel de soep over kommetjes. Voeg per kom wat stukjes mozzarella toe en bestrooi met basilicum. Serveer met de pestobroodjes en eet smakelijk!

 
 
 

No comments:

Post a Comment