Monday 23 July 2012

Tabouleh van bulgur



Ik ben altijd zo weg van de tabouleh salade bij Maoz. Maoz heeft heerlijke falafel met heerlijke salade en sausjes op bijna elke hoek van de straat. Doordat we gisteren gingen varen door Amsterdam en lekker barbecueën wilde ik een makkelijke en gezonde salade meenemen voor bij de barbecue. Dus besloot ik een tabouleh salade te maken van bulgur, niet alleen gezond maar nog vullend ook. Wat heb je nodig voor dit heerlijke gerecht?

* 6 tot 8 personen
* 35 minuten

- 250 gram bulgur
- 1 komkommer in kleine stukjes gesneden (schijfje door 4 delen)
- 4 tomaten in kleine stukjes gesneden
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 3 tot 4 bosjes peterselie gesnipperd
- driekwart verse muntblaadjes gesnipperd
- het sap van 1 citroen
- 2 tl korianderzaad (kunt ook verse koriander gebruiken)

Bereid de bulgur volgens bereidingswijze en koel deze 1 uur voor gebruik in de ijskast. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en mix alles helemaal met de bulgur. Breng dit wat op smaak met wat peper en zout en serveer heerlijk als bijgerecht bij gebakken groentes, falafel, vegaburgers etc. Heerlijke als losse salade en zeker nog voor een aantal dagen goed houdbaar in de koelkast. Eet smakelijk!


No comments:

Post a Comment