Friday 3 August 2012

Spelt farfalle met homemade honing pesto



I'm a sucker for Italian food! En hoe on-ayurvedisch sommige gerechten ook zijn, ze blijven heerlijk en lekker. Dus dan maar de meest ayurvedische (gewoonweg iets gezondere versie) van de pasta. Met spelt en uiteraard alles home made:-). Ik heb al een tijdje basilicum blaadjes thuis en voor het eerst sinds tijden blijft m'n plantje leven! Ontzettend leuk natuurlijk maar ik moet er ook wat van gaan maken. Dus een avondje alleen thuis bracht me op het idee om een groene pesto te maken met een zoete swirl honing erdoor. Wat heb je hiervoor nodig?

* 2 personen
* 25 minuten

- speltpasta
- 3 tot 4 handjesvol basilicum blaadjes
- 1 handvol pijnboompitten
- wat Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 volle theelepel honing
- olijfolie

Bereid de pasta volgens bereidingswijze en snijd ondertussen de basilicum blaadjes fijn. Snijd de knoflook en pijnboompitten ook helemaal fijn en doe deze door de basilicum blaadjes. Maak alles vervolgens nog wat fijner met een vijzel. Voeg een klein beetje olie toe, mix het nog wat met de vijzel. Voeg wat Parmezaans kaas toe, een klein handje ongeveer, doe er wat olie en pureer alles weer in de vijzel. Voeg wat extra olie toe als hij wat droog bij. Verwarm de pesto op heel laag vuur in een klein pannetje met evt een scheutje olijfolie en verwarm dit ongeveer 5 minuten op laag vuur. Doe de pesto in een kom, laat het ongeveer 2 minuten afkoelen en roer de honing er door. Belangrijk is dat je de honing er niet direct bij doet. Bij honing boven de 40 graden komen giftige stoffen vrij. Roer de zoete pesto door de paste en eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment