Wednesday 24 October 2012

Panir kebabs met gegrilde mais in een Marokkaanse chermoula marinade



Dit was voor mij voor het eerst weer een echt nieuw gerecht en hij was ontzettend heerlijk. Ben er gelukkig erg tevreden over hoe het is uitgewerkt. Voor wat grotere eters kun je er inderdaad lekker wat rijst, couscous of quinoa bij doen. Voor mij was deze perfect zo. Wat heb je nodig?

* 2 tot 3 personen
* minimaal 1 uur van te voren marineren
* 15 minuten

- 2 suikermais evt in grote schijfjes gesneden
- 1 groot blok panir in blokjes gesneden
- 2 rode uien breed gesneden
- 2 rode paprika's in vierkantjes gesneden
- zonnebloemolie
- 2 eetlepels vers geperst citroen sap
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl chilipoeder
- handjevol verse koriander
- 2 teentjes knoflook fijngesneden

Doe een klein laagje olie in een grote kom en voeg hier de knoflook, komijn, citroensap en chilipoeder toe. Breng dit wat op smaak met peper en zout en voeg de verse koriander toe. Roer alles goed door elkaar en doe de mais, panir, ui en paprika hierin en mix alles goed. Laat dit minimaal 1 uur marineren, langer mag uiteraard ook zodat de smaken goed intrekken. 

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de mais en zowel de groentes en panir in de grillpan. Je kunt de groentes en panir vooraf op een sateprikker doen, de sateprikkers moet je vooraf dan wel even een half uur in water leggen zodat ze niet verbranden. Uiteraard kun je ook de panir en groentes er later op rijgen. Grill alles ongeveer 10 minuten op hoog vuur aan alle kanten. Serveer de gemarineerde kebabs en mais evt met een pittige saus of een verse knoflook saus. Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment