Thursday 14 February 2013

Bengaalse pompoen aardappel curry



Een heerlijk simpel en gezond gerecht en wat mij vooral doet terugdenken aan vroeger. Mijn vader was degene die graag in de keuken stond en met veel liefde stond te koken. Het was altijd lekker. Deze Bengaalse curry behoort dan ook tot 1 van mijn favoriete. Wat heb je nodig?

* voor 2 personen
* 45 minuten


- 6 aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 2/4 van een hele pompoen (biologisch en met schil en al in stukjes gesneden)
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 cm verse gember fijngesneden
- 0,5 tl komijnzaadjes
- 1/4 tl fenegriekzaadjes
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 0,5 tl komijnpoeder
- 1/4 hing (asafoetida) - optioneel

- chilipeper/poeder
- verse koriander blaadjes ter garnering
- naan en/of rijst

- 1 el sesamolie, kokosolie of ghee




Verhit de olie/ghee in een diepe pan en bak hierin de komijnzaadjes 30 seconden. Voeg de fenegriekzaadjes toe, bak 30 seconden mee en voeg de gember en knoflook toe. Bak het geheel 2 minuten op gemiddeld vuur. Voeg de ui toe en bak deze nog 2 minuten mee. Voeg vervolgens alle kruiden toe, dus de kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en evt de asafoetida. Bak alles nog een minuutje mee en voeg de aardappel en pompoen toe. Bak deze 2 minuten en voeg 2 tot 3 kopjes water toe. Breng wat op smaak met peper en zout en laat het geheel met deksel en al ongeveer 30 minuten sudderen totdat beide zacht zijn. Roer tussendoor even om. Garneer met verse korianderblaadjes en serveer lekker met rijst en/of naanbrood. Enjoy!

No comments:

Post a Comment